Kënaqesia juaj në portalin tonë!
Sot është dita më depresive e vitit  User-comments-icon
Mire se vini ne Ardhmeria Forum, Ju ftojme qe te Regjistroheni, ne menyre qe te keni aksese ne te gjitha kategorit dhe temat, ne Ardhmeria Forum, mund te gjeni Filma Shqip dhe te huaj, Muziken me te re 2011, DVD Humore shqip, Keshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete dhe Lajmet me te reja nga vendi dhe bota.

Ardhmeria-Forum Staff.

Join the forum, it's quick and easy

Kënaqesia juaj në portalin tonë!
Sot është dita më depresive e vitit  User-comments-icon
Mire se vini ne Ardhmeria Forum, Ju ftojme qe te Regjistroheni, ne menyre qe te keni aksese ne te gjitha kategorit dhe temat, ne Ardhmeria Forum, mund te gjeni Filma Shqip dhe te huaj, Muziken me te re 2011, DVD Humore shqip, Keshilla Mjeksore, Diskutime, Video Klipe, Kuriozitete dhe Lajmet me te reja nga vendi dhe bota.

Ardhmeria-Forum Staff.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sot është dita më depresive e vitit

Shko poshtë

Sot është dita më depresive e vitit  Empty Sot është dita më depresive e vitit

Mesazh nga Juѕт٠ Wed Jan 19, 2011 9:34 am

Sot është dita më depresive e vitit  F.0117155104788_m

Nëse sot në mëngjes jeni zgjuar i pa disponuar dhe jeni nervoz, mos u shqetësoni. Nuk jeni të vetmit. Kështu ndihen sot shumica e njerëzve pasi dita e hënë e 17 janarit është dita më depresive e vitit. Këtë fenomen psikologët e quajnë “Blue Monday”, ose në përkthimin e lirë “e hëna depresive”.

Njerëzit kanë shumë arsye për tu ndier në depresion sot. E hëna depresive zakonisht prekë të punësuarit. Ka kaluar vetëm gjysma e muajit, ndërsa rroga është shpenzuar.

Vetë fillimi i javës, respektivisht shkuarja në punë është stresuese, ndërsa bashkë me këtë edhe kushtet atmosferike janë të papërshtatshme, ndërsa ‘syri i pranverës’ duket ende shumë e larg.

Se 17 janari është dita më depresive sipas një formule matematikore ka konstatuar psikologu Cliff Arnall. Sipas tij në këtë ditë bëhen bashkë shumë faktorë të një lloj depresioni. Njerëzit janë depresiv pasi fillojnë t’i shkelin pretimet e Vitit të Ri, rrogën tashmë e kanë shpenzuar, ndërsa para vetes kanë shumë fatura të papaguara. Po ashtu, shumë të punësuar frikësohen se do ta humbin vendin e punës, ndërsa moti i ftohtë i ndihmon kësaj atmosfere mbytëse, shkruajnë mediat e huaja.
Juѕт٠
Juѕт٠
Webmaster
Webmaster

http://www.ardhmeria-forum.net

Mbrapsht në krye Shko poshtë

Mbrapsht në krye

- Similar topics

Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi