A e dini se?
Faqja 2 e 4
Faqja 2 e 4 • 1, 2, 3, 4
Re: A e dini se?
Në shekullin e X, Raziu bëri operacionin e parë me qepje, ku penjtë e nevojshëm i përgatiti nga zorrët e kafshëve.
Sipas shkencëtarëve amerikanë, Hëna çdo një mijë vjet largohet nga Toka për 20 metra për shkak të dobësimit të fuqisë tërheqëse të Tokës - rëndesës).
Fjala e pare e përçuar nëpërmjet telefonit është "Uatson eja këtu - më duhesh" dhe është thën nga shpikësi i telefonit Aleksander Graham Bell qe thërriste ndihmësin e tij Uatson. Ai e mori patentën e telefonit me numër 174465 ne vitin 1876.
Pavarësisht nga madhësia dhe trashësia një fletë nuk mund te paloset me tepër se 9 here.
Temperatura më e lartë e regjistruar në botë është 57,5 gradë në Elaziz të Libisë (Afrikë), kurse më e ulëta u regjistrua në stacionin Vostok Antarktidë -89,6 gradë.
Në vitin 1957 mbreti i Francës Henri i III themeloi në Paris katedrën e gjuhës arabe që të lehtësojë zhvillimin e studimeve mjeksore.
Biblioteka me e madhe ne bote, gjendet ne Kryeqytetin amerikan, Uashington. Kjo biblioteke u ndërtua me 24 Prill 1800. Ne te gjenden 107 milionë shkrime te te gjitha llojeve.
Ndërtesa më e lartë prej 558 metrave është duke u ndërtuar në Xhakarta të Indonezisë.
PALOS - Është liman spanjoll (port) prej ku u nis Kristofor Kolombi (në pranverën e vitit 1492) për në Indi, në të vërtetë ai kishte mbërritur në Amerikë. Dhe kështu ai sot konsiderohet si zbulues i Amerikës.
Deri më sot në Kosovë janë evidencuar 1 800 lloje bimore dhe mbi 874 lloje shtazore.
Sitnica është pothuajse lumë i vdekur si pasojë e ndotjes industriale nga termocentralet e Kastriotit dhe hudhjes së mbeturinave.
Darvini nuk ka qenë i shkolluar si biolog, por ka pasur një kureshtje të madhe dhe aftësi të veçantë vrojtuese.
Bigëll quhet anija me të cilën Darvini gjatë udhëtimit rreth bohtes ka grumbulluar material të shumtë që i ka shërbyer më vonë si dëshmi për teorinë e evolucionit.
Zogjtë e pulës, posa dalin prej vesë e kërkojnë ushqimin dhe nëse ai është në afërsi e gjejnë menjëherë.
Deveja ka përshtatshmëri speciale që e bëjnë ideale për të jetuar në vende të nxehta, ku është shumë nxehtë gjatë ditës dhe ftohtë gjatë natës, në vende me thatësi, ku reshjet e shiut sillen rreth 25mm/ gjatë vitit.
Ariu polar ka përshtatshmëri speciale, të cilat e bëjnë ideale për të jetuar në vende të ftohta, ku dimrat janë të gjatë dhe të ashpër dhe verat e freskëta dhe të shkurtra.
Kaktusi ka përshtatshmëri speciale që e bëjnë ideale për të jetuar në vende të nxehta, ku është shumë nxehtë gjatë ditës dhe ftohtë gjatë natës, në vende me thatësi, ku reshjet e shiut sillen rreth 25mm/ gjatë vitit dhe ndryshe quhen bimë-deve.
Faqja 2 e 4 • 1, 2, 3, 4
Similar topics
» Çka s’dini për orgazmën?
» Çka duhet të dini për apendicitin
» Çfarë duhet të dini për higjienën orale?
» Si mund të dini që keni sëmundje ngjitëse seksuale?
» Pse është me rëndsi të dini se ju keni sëmundje ngjitëse seksuale?
» Çka duhet të dini për apendicitin
» Çfarë duhet të dini për higjienën orale?
» Si mund të dini që keni sëmundje ngjitëse seksuale?
» Pse është me rëndsi të dini se ju keni sëmundje ngjitëse seksuale?
Faqja 2 e 4
Drejtat e ktij Forumit:
Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi