Mishi i kuq të shkurton jetën
:: Mjeksia :: Ushqimi dhe Dieta
Faqja 1 e 1
Do të jetosh sa më gjatë? Atëherë konsumo sa më pak mish të kuq.
Faktikisht konsumi i madh i tij rrit rrezikun kompleks për të vdekur, veçanërisht në kancer dhe në sëmundje të tjera kardiovaskulare.
E kundërta ndodh në një dietë në të cilën përfshihet mishi i bardh apo dhe peshku, ku efekti redukton këtë rrezik.
9,3% dhe 7,6% e vdekjeve respektivisht tek meshkujt dhe tek femrat do të evitoheshin, pikërisht duke reduktuar konsumin e mishit të kuq.
Një fakt i tillë është zbuluar falë një studimi të publikuat në revistën Archives of Internal Medicine nga ana e An Pan të Harvard School of Public Health në Boston.
Do të jetosh sa më gjatë? Atëherë konsumo sa më pak mish të kuq.
Faktikisht konsumi i madh i tij rrit rrezikun kompleks për të vdekur, veçanërisht në kancer dhe në sëmundje të tjera kardiovaskulare.
E kundërta ndodh në një dietë në të cilën përfshihet mishi i bardh apo dhe peshku, ku efekti redukton këtë rrezik.
9,3% dhe 7,6% e vdekjeve respektivisht tek meshkujt dhe tek femrat do të evitoheshin, pikërisht duke reduktuar konsumin e mishit të kuq.
Një fakt i tillë është zbuluar falë një studimi të publikuat në revistën Archives of Internal Medicine nga ana e An Pan të Harvard School of Public Health në Boston.
Similar topics
» Ushqimet që zgjatin jetën
» Porosi, udhëzime dhe mendime mbi jetën
» Alkooli si antifriz ia shpëtoi jetën
» Hani më pak dhe zgjateni jetën për 20 vjet
» Dafina Zeqiri po kënaqet me jetën
» Porosi, udhëzime dhe mendime mbi jetën
» Alkooli si antifriz ia shpëtoi jetën
» Hani më pak dhe zgjateni jetën për 20 vjet
» Dafina Zeqiri po kënaqet me jetën
:: Mjeksia :: Ushqimi dhe Dieta
Faqja 1 e 1