Fluori-Dhëmbë të Shëndetshëm
:: Mjeksia :: Këshilla Mjeksore :: Këshilla për Dhëmbë
Faqja 1 e 1
Fluori-Dhëmbë të Shëndetshëm
Fluori në shumë mënyra parandalon kariesin i cili demineralizon indin e dhëmbit.Fluori jo vetëm që e parandalon demineralizimin,por edhe aktivizon remineralizimin,pra depozitimin e mineraleve të reja në dhëmbë.Në këtë mënyrë kariesi në stadin më fillestar mund që të shërohet në sajë të ndikimit të këtij bari.Fluori e bën dhëmbin më të fortë dhe rezistent ndaj bakterieve,të cilat shkatërrojnë dhëmbin duke zbërthyer karbohidratet dhe duke rritur vlerat e acideve të ndryshme në gojë.Sasi e konsiderueshme e fluorit gjendet edhe në ujin e pijshëm.Mënyra më e mirë për dhënien e fluorit tek fëmijët është ajo me tableta.Në këte mënyrë kariesi reduktohet me 80 %.Kontrolloni tek mjeku e familjes ose dentisti për nevojat e veçanta te fëmijës suaj per fluor. Pas moshës 2 vjeç, shumica e fëmijëve kane nevoje të marrin sasi të mjaftushme te fluorit për të ndihmuar në parandalimin e dëmtimit të dhëmbeve. Fluori është i rëndësishëm për mbrojtjen e dhëmbëve. Por në qoftë se fëmijët më të vegjël se 6 vjeç marin fluor me shumë, dhëmbët e tyre të përhershëm mund të kene pika te bardha.
Në se kujdeseni qe ne fillim për dhëmbët e fëmijëve tuaj do të mbrojni buzëqeshje dhe shëndetin e tyre.
Në se kujdeseni qe ne fillim për dhëmbët e fëmijëve tuaj do të mbrojni buzëqeshje dhe shëndetin e tyre.
Similar topics
» Këshilla për dhëmbë të shëndetshëm
» Pesë këshilla për dhëmbë të shëndetshëm
» Për dhëmbë të shëndetshëm, jo gjumit me biberon
» Si të kesh një gojë të freskët dhe dhëmbë të shëndetshëm
» Të u japni fëmijëve tableta fluori
» Pesë këshilla për dhëmbë të shëndetshëm
» Për dhëmbë të shëndetshëm, jo gjumit me biberon
» Si të kesh një gojë të freskët dhe dhëmbë të shëndetshëm
» Të u japni fëmijëve tableta fluori
:: Mjeksia :: Këshilla Mjeksore :: Këshilla për Dhëmbë
Faqja 1 e 1